• [KROMMENIE] De degradatiekraker in de tweede regioklasse van het dameswaterpolo werd zaterdagavond beslist in het voordeel van ZC De Vuursche. Het eerste team van de Baarnse waterpolosters was met 3-6 te sterk voor De Ham 5 in Krommenie.
    Beide teams spelen voor lijfsbehoud en hadden voorafgaand aan hun onderlinge duel hetzelfde aantal punten. De Vuursche heeft daarmee een zwaar seizoen nadat het afgelopen voorjaar kampioen werd in de derde klasse.
    De Vuursche bleek het belang van de wedstrijd in te zien. De dames waren wakker en schoten uit de startblokken. De Ham kon daar weinig tegenin brengen. De opdracht voor De Vuursche was om de tegenstander onder druk te zetten en de bal niet te laten overspelen. Dit resulteerde in een 0-3 voorsprong door doelpunten van Kaylee van den Broek, Naomi van Cleef en Jasmijn van Dinther.
    In de tweede periode wist De Ham beter onder de druk uit te spelen en scoorde tweemaal, bij De Vuursche stokte de productie tijdelijk. Het derde part herpakten de Baarnaars zich, De Ham creΓ«erde weinig kansen meer, maar het bleef een spannende wedstrijd. Ilse Kremer zorgde voor de 2-4 en De Ham voor 3-4. Rosalie SΓΆder gaf haar team iets meer lucht door vlak voor het einde van de periode de 3-5 te scoren. Er was nog niets beslist met nog een kwart wedstrijd voor de boeg.
    Toen sloeg de vermoeidheid toe bij beide teams. SΓΆder had het slotakkoord en loodste De Vuursche in veilige haven.

    Baarnsche Courant 18-03-2024