• [BUSSUM] Op papier was het zaterdag een zware uitwedstrijd tegen het veel hoger geklasseerde Otters Het Gooi dames1 in Bussum voor ZC De Vuursche. Maar de Baarnse waterpolosters dreven boven en gingen er met de winst vandoor (6-8).
    Spannend was het in ieder geval in het Bussumse zwembad De Zandzee. De Baarnse dames kenden er een bliksemstart, binnen een minuut scoorden Lotte Kraaikamp en Kaylee van den Broek. Daarna werden de Otters wakker en trokken de stand nog in de eerste periode gelijk. Het spel ging de hele wedstrijd op en neer. In het begin van de derde periode nam de thuisploeg een voorsprong. Vervolgens was het weer de beurt aan De Vuursche om het initiatief te pakken. Rosalie SΓΆder (tweemaal) en Jasmijn van Dinther zorgden dat er 3-5 op het scorebord kwam. Daarna deden de Bussumse waterpolosters weer iets terug.
    Ook in de derde periode was de spanning om te snijden, zeker nadat Otters Het Gooi weer gelijkmaakte. Een nieuweling aan Baarnse zijde, Ilse Kremer, zette zichzelf met een doelpunt meteen op de kaart. Verder uitlopen lukte weer niet, sterker: Otters bracht de stand weer in evenwicht. Zo ging met 6-6 de beslissende periode in. De Vuursche bleek over meer kracht te beschikken en bij Otters Het Gooi snakten de speelsters vooral naar het eindsignaal. Kaylee van den Broek scoorde de 6-7 en met nog 36 seconden op de klok maakte Lotte Kraaikamp de bevrijdende 6-8.

     

    Baarnsche Courant 20-11-2023