• [BAARN] Dames 1 van ZC De Vuursche greep zaterdag de titel in de derde klasse door de nummer twee van de ranglijst, Het Zinkstuk 2, met 7-3 te verslaan.
  Het kampioenschap werd overtuigend behaald in een sfeervolle ambiance. De tribune van het zwembad van de Trits was afgeladen. Het was ook een prachtig affiche, de twee titelkandidaten tegen elkaar in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Alleen bij winst van de thuisploeg was de competitie beslist.
  Met de nodige spanning werd naar de wedstrijd toegeleefd. De Vuursche kwam op achterstand maar Rosalie Sรถder maakte snel gelijk. Zij scoorde kort daarop het doelpunt van het jaar. Van ver op de eigen helft mikte ze de bal in het vijandelijke doel. Het was een aantrekkelijke titelstrijd met goed waterpolo van beide teams. Het evenwichtige wedstrijdbeeld duurde voort in de tweede periode. Wederom Sรถder was trefzeker, ditmaal uit een strafworp, maar Het Zinkstuk gaf niet op en scoorde de aansluitingstreffer.

  [TROTS] De Vuursche kwam steeds beter op stoom gedurende de wedstrijd en nam in het derde part verder afstand. Marit Bakker maakte de 4-2 en Sรถder benutte wederom het buitenkansje vanaf vijf meter. Helemaal gespeeld was het toen nog niet want de Utrechters verkleinden de marge weer tot twee doelpunten.
  In het laatste wedstrijddeel stelde De Vuursche definitief orde op zaken. De van een slepende blessure teruggekeerde Liselotte Aarninkhoff maakte de 6-3 waarna Naomi van Cleef de allesbevrijdende 7-3 op het scorebord liet zetten. De viering van het kampioenschap kon beginnen. Een dolblije coach Gert van den Broek zei trots te zijn op het team. ,,Een mooie prestatie en nu kijken of we volgend seizoen op een hoger niveau ook kunnen meedraaien.\" Dat laatste moet mogelijk zijn, want het team blijft in tact en talentvolle jeugd stroomt door. Ook zijn assistent trainer-coach Herman Brink deelde vanuit Amerika mee in de feestvreugde. Voorzitter Marcel Verwoerd van ZC De Vuursche sprak de kersverse kampioenen toe na de wedstrijd, voordat de champagne werd ontkurkt. Toen brak het feest los voor Hilde Bosgra, Naomi van Cleef, Rosalie Sรถder, Dagmar Bakker, Marit Bakker, Kaylee van den Broek, Liselotte Aarninkhoff, Merel Aarninkhoff, Liana Frantzen, Fenna IJntema, Amber Bluemink en Salomeja Lozovski.

  Baarnsche Courant, Hans Veltmeijer, 03-04-2023 (Foto: Caspar Huurdeman)

   

  Lees ook het nieuwsartikel: Dames 1 kampioen