• [BAARN] Heren 1 van ZC De Vuursche won zaterdagavond afgetekend (17-6) van Zwemvereniging Utrecht 5. Joost Pluimers scoorde negen keer, waarvan vijf doelpunten in één periode.
    Daarmee eindigen de Baarnse waterpoloërs het seizoen op een vierde plek in de derde regioklasse. Belangrijker: ze zijn het hoogst geëindigde eerste team, en dat geeft recht op promotie naar de tweede klasse. Of het zover komt, ligt aan de spelers en begeleiders van De Vuursche, die kogel is nog niet door de kerk.
    Zaterdag hadden de Baarnaars geen moeite met de oudere tegenstander. Utrecht 5 werd vooral op zwemsnelheid geklopt. Maar er zaten ook veel verzorgde aanvallen tussen waarbij het spel goed werd verplaatst van kant naar kant. Joost Pluimers schoot meteen tweemaal raak in de eerste periode. In het volgende partje liepen de Baarnaars al uit naar een onoverbrugbare 7-1, via Mitchel van den Broek (strafworp), Rick Meulenbelt, tweemaal Quinten Dorland en Pluimers.Het dipje kwam in de derde periode. Er werd minder als team gespeeld en te veel voor het eigen succes gegaan. Dit uitte zich in de score. De Vuursche trof vier keer doel en Utrecht driemaal. Sebastaan Span (2), Meulenbelt en Pluimers mikten raak voor de thuisploeg.
    In de afsluitende periode pakte De Vuursche de draad weer op en scoorde nog zes doelpunten waarvan Joost Pluimers liefst vijfmaal de maker was en daarmee zijn totaal van de dag opschroefde naar negen, meer dan de helft van de totale productie van het team. Ook Thomas Seldenrijk scoorde, uit een strafworp.

    Baarnsche Courant 22 april 2024