• Tafelrooster en scorebord

  De beste plek om de wedstrijd te volgen is prominent achter de jurytafel! Bij De Vuursche noemen we dat "tafelen". Voor de EG1 wedstrijden hebben we eigen basisscheidsrechters. Kijk op het tafelrooster wanneer jij mag plaatsnemen op die VIP plek of wanneer je mag fluiten! Verhinderd? Dan zelf onderling ruilen met een ander jurylid. Wil je thuis of onderweg, even nalezen hoe je het scorebord, aanvalsklok en de tablet moet gebruiken. Lees dan rustig, onder het tafelrooster, de online instructie en regels. Het tafelrooster wordt met regelmaat aangevuld. Dus houd deze pagina goed in de gaten!

 • Tafelrooster

  Datum Aanv. Wedstrijd Juryleden Juryleden Juryleden
  13-4-2024 17:00 De Vuursche DG1* Ruud Kroeze Paul Verlaan
  13-4-2024 17:45 De Vuursche CG1* Ruud Kroeze Paul Verlaan Michael Berger
  13-4-2024 18:30 De Vuursche H3 Michel v.d. Broek Joost Pluimers Rick Meulenbeld
  13-4-2024 19:15 De Vuursche Da1 Michel v.d. Broek Joost Pluimers Rick Meulenbeld
  13-4-2024 20:00 De Vuursche H1 Hilde Bosgra Rosalie Sรถder Naomi van Cleef
  13-4-2024 20:45 De Vuursche H2 Hilde Bosgra Rosalie Sรถder Naomi van Cleef
  20-4-2024 17:00 De Vuursche DG1* Ingmar Hoogervorst Vincent Hoogervorst
  20-4-2024 17:45 De Vuursche CG1* Ingmar Hoogervorst Vincent Hoogervorst Chiel Dingemanse
  20-4-2024 18:30 De Vuursche H3 Belinda van Dinther Juliรซtte Kuijt Marjolein Koenen
  20-4-2024 19:15 De Vuursche Da1 Rick Zaagman Marcel Verwoerd Martin Koekkoek
  20-4-2024 20:00 De Vuursche H1 Rick Zaagman Marcel Verwoerd Martin Koekkoek
  20-4-2024 20:45 De Vuursche H2 Matthijs Seldenrijk Thomas Seldenrijk ????
 • Tablet Digitaal Wedstrijd Formulier

 • Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) van Sportlink worden alle waterpolowedstrijden rechtstreeks in de competitie-administratie van de KNZB opgenomen. De ingevoerde wedstrijdgegevens zijn tegelijk live te volgen en oproepbaar voor ieder die het programma, de uitslagen en de statistieken via de waterpolo-app of hier op de website volgt.

  Het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt door de betreffende wedstrijdsecretaris ingevuld via de tablet. Wil je als huidig jurylid, thuis of onderweg, nog even nalezen hoe je de tablet moet bedienen. Open dan hieronder in het overzicht de link naar de PDF-instructie van het DWF. Of bekijk de Sportlink DWF instructiefilm via Youtube.

  In het geval dat er technisch iets niet goed gaat kan de wedstrijd verder op het papieren wedstrijdformulier worden ingevuld. Probeer later de gegevens alsnog in het DWF in te voeren. Dit in overleg met de scheidsrechter. Lukt dit ook niet, neem dan per e-mail contact op met de waterpolosecretaris. Papieren nood-wedstrijdformulieren vind je in de map op de wedstrijdtafel.

 • Scorebord

 • Het draadloze scorebord in de Trits wordt onafhankelijk van de tablet bediend. De tijdwaarnemer is belast met de bediening van het scorebord. Via het scorebord wordt de daadwerkelijke speeltijd bijgehouden, de uitsluitingstijden, rustperiodes, time-out's,  de start- en eindtijd signalen. Bij de wedstrijden met een aanvalsklok is er een 2e tijdwaarnemer die via de losse module de aanvalstijden bij houdt. Wil je graag vooraf nog even rustig de handleiding van het scorebord bekijken open dan hieronder in het overzicht de PDF-handleiding.

 • Tafelen algemeen

 • De jurytafel wordt bemand door de secretaris, de tijdwaarnemer en de tijdwaarnemer aanvalsklok. Alledrie de juryleden moeten verplicht in het bezit zijn van een BSR-bevoegdheid (voorheen W-tje).

  Hieronder belangrijke zaken waarmee je bij het tafelen rekening moet houden:

  • Volgens het tafelrooster neem je plaats achter de jurytafel. Wanneer je onverhoopt verhinderd bent dien je zelf, door ruiling, voor vervanging te zorgen. Laat je medespelers en de coaches niet in de steek !
  • Noteer het tafelrooster in je eigen agenda en wees op tijd aanwezig wanneer je moet tafelen !
  • Voor de allereerste wedstrijd van de avond dien je een half uur eerder aanwezig zijn in verband met het opbouwen van de doelen en de jurytafel.
  • Vergeet niet, als jurylid, om over je badkleding verplicht een (club)shirt te dragen!
  • Als juryleden zijn jullie ook verantwoordelijk om de scheidsrechter van drinken te voorzien! En vergeet jezelf niet!
  • (club-)scheidsrechters dienen zich in het zwembad te kunnen legitimeren met een geldig persoonlijk identiteitsbewijs!

  Aan het begin van de eerste en tweede helft van het seizoen ontvang je, per email, via het waterpolosecretariaat een totaal tafelrooster. Tip! Noteer jouw data direct in je eigen agenda. Tevens staat het tafelrooster permanent op de website en op de tablets vermeld.

  Als jij รฉรฉn van die beste zitplaatsen hebt dan ontvang je ook, een week voor de wedstrijden, een reminder per e-mail. Dit laatste alleen als jouw juiste e-mailadres bekend is bij de ledenadministratie. Geen reminder ontvangen? Geef je juiste e-mailadres door aan de ledenadministratie.