• Waterpolo bij De Vuursche

 • Waterpolo is een soort handbal met twee teams in het water. Dat doe je door met je team zoveel mogelijk doelpunten te maken. Door zwemmend en overgooiend de bal het meest in het doel van de tegenstander te gooien. De jeugd tot 11 jaar speelt met vijf spelers per team op een aangepast speelveld. Boven de 11 jaar speel je met zeven spelers per team op een groter veld. Per team mogen er totaal dertien spelers meedoen. je hebt natuurlijk een speciale waterpolobal nodig. Kinderen spelen met een kleine bal. De bal van volwassenen is bijna net zo groot als een voetbal. Ook heeft elke speler een waterpolo-cap op. Dit is een soort muts met beschermende doppen voor je oren en met een spelersnummer erop. Zo kunnen de scheidsrechter(s), jury en het publiek goed zien wie er bij elkaar horen en goed bijhouden wie er een doelpunt of een persoonlijke fout heeft gemaakt. De thuisploeg speelt met een witte cap en de bezoekende ploeg speelt met een blauwe cap. De keeper heeft een rode cap op.

  Dit seizoen hebben we drie jeugd teams en vier senioren teams die competitie spelen. Je speelt en traint op je eigen niveau en in een team dat bij jouw leeftijd past. De meeste teams trainen twee keer in de week in zwembad De Trits. Tijdens de trainingen wordt er aan je conditie gewerkt, maar ook aan je techniek, spelinzicht en samenwerking-skills. De teams staan onder leiding van enthousiaste waterpolotrainers. Zij worden bijgestaan door leden die op hun niveau actief zijn en graag hun kennis en ervaring met andere leden willen delen. Wedstrijden spelen we in het weekend. Thuis altijd op zaterdag(middag/avond) en uitwedstrijden op zaterdag en heel soms op zondag. We spelen tegen andere verenigingen die ook bij de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) zijn aangesloten. Naast wedstrijden in competitieverband worden er ook leuke evenementen georganiseerd voor jeugd en senioren.

 • Maak live kennis met waterpolo

  Vind je zwemmen leuk en wil je graag een balsport doen? Dan is waterpolo echt een sport voor jou! Zwemmen, bewegen en nadenken daar gaat het om bij waterpolo. Als je deze drie dingen goed beheerst, dan heb je in principe al gescoord en volgen de goals vanzelf. Heb je net je A- en B zwemdiploma gehaald, dan nodigen we je graag eerst uit om kennis te maken met onze Donderkoppies. Ben je op zoek naar een nieuwe sport en lijkt waterpolo je wel wat? kom dan eens LIVE kennismaken bij één van de waterpoloteams. Doe gelijk 2x gratis mee want dat is de allerleukste kennismaking! Kijk op ons trainingsrooster wanneer je naar het zwembad kan komen. Tot ziens in de Trits.

  We vinden het fijn om vooraf te weten dat we je in het zwembad welkom kunnen heten. Vul daarom eerst, helemaal onderaan deze pagina, het blauwe formulier in en kom naar de Trits.

 • Teams

  Per team de uitslagen, het wedstrijdprogramma, stand en statistieken lezen? Kies je favoriete team en kom alles te weten!

 • KNZB Waterpolo-app

 • Inmiddels is de mobiele KNZB Waterpolo-app niet meer weg te denken. Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van jouw team, de prestaties, statistieken en het programma. Vind eenvoudig de route naar zwembaden van uit-wedstrijden. Al deze info vind je uiteraard ook hier op de website. Daarnaast kan een team o.a. hun spelersopgaaf, via het wedstrijdformulier, doen. Ouders/verzorgers kunnen de teamprestaties van hun kind volgen en leden kunnen hun adresgegevens wijzigen bij de ledenadministratie. Ook kunnen app-gebruikers live het verloop van een wedstrijd volgen via de gegevens die door de jurytafel realtime wordt ingegeven.

  De KNZB waterpolo-app (Sportlink Services) kun je downloaden via de GOOGLE of de APPLE App-store.

  Houd voor het inloggen van de app, jouw e-mailadres bij de hand waarmee je bij De Vuursche bent geregistreerd. Wilt u als ouder/verzorger, naast u kind, ook meekijken via uw eigen smartphone? Gebruik uw e-mailadres welke u, bij inschrijving, als ouder/verzorger heeft opgegeven. Niet bekend? Stuur dan een e-mail aan de ledenadministratie.

  Sportlink heeft een online support afdeling met veel handleidingen en antwoorden op vragen, waarmee je de app optimaal kunt benutten. 

 • De beste plek om de wedstrijd te volgen is prominent achter de jurytafel! Bij De Vuursche noemen we dat "tafelen". Kijk op het tafelrooster wanneer jij mag plaatsnemen op die VIP plek! Let op! Ben je verhinderd dan geldt de regel dat je zelf onderling moet ruilen! Zorg ervoor dat je achter de tafel een shirt aan hebt. Neem wat te drinken en zorg samen met de scheidsrechters ervoor dat de wedstrijd in goede banen wordt geleid.

  Wil je als huidig jurylid, thuis of onderweg, nog even nalezen hoe je het scorebord en de tablet moet bedienen. Lees dan rustig onderaan het tafelrooster de online instructie en regels.

  Hoe word ik een VIP achter de jurytafel?
  Dat wordt je heel simpel door je BSR-bevoegdheid (voorheen W'tje) te behalen. Deze Basisscheidsrechter bevoegdheid behaal je door een korte online cursus en een praktijkoefening bij ons in het zwembad. Daarna kun je de taken achter de jurytafel uitvoeren. Tevens ben je dan bevoegd om als scheidsrechter, de jongste jeugd tot 13 jaar, in eigen thuisbad, te fluiten en kun je gelijk laagdrempelig ervaren of je het fluiten misschien zo leuk vind dat je door wil groeien naar officiële waterpoloscheidsrechter?
  Ben je waterpolospeler en 16 jaar of ouder? Dan melden we je sowieso verplicht aan voor de BSR-cursus. Je neemt 2 tot 4 keer in een seizoen plaats achter de jurytafel. Bedenk goed dat ook andere leden bij jouw wedstrijden voor jou “tafelen” en dus op die manier helpen we elkaar om te kunnen waterpolo spelen! 

 • Waterpolo Scheidsrechter

 • Scheidsrechter
  Afhankelijk van het aantal teams dat ingeschreven staat moet de vereniging verplicht ook een x aantal scheidsrechters inschrijven. Om daarmee überhaupt aan de competitie te mogen deelnemen. Het is dus enorm belangrijk om voldoende scheidsrechters te laten fluiten. Lijkt het je leuk om waterpolowedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen? Dan help je ons enorm. Je start met een cursus via de KNZB. Daar leer je met andere nieuwe scheidsrechters hoe je wedstrijden in goede banen kunt leiden. Daarna ga je bij verenigingen in de buurt wedstrijden fluiten. Zeker in het begin doe je dat samen met een ervaren scheidsrechter. Waterpolowedstrijden worden bijna altijd door 2 scheidsrechters gefloten. Je staat er dus nooit alleen voor. Goed om te weten is dat de kosten van de cursus en je reiskosten worden vergoed. Wil je je aanmelden als nieuwe scheidsrechter en/of meer informatie stuur dan een e-mail aan onze waterpolosecretaris. Die neemt dan graag contact met je op om je verder te informeren.

  Basis-scheidsrechter
  Als basis-scheidsrechter kun je de wedstrijden van de jongste jeugd tot 13 jaar, in eigen thuisbad, fluiten en kun je taken achter de jurytafel uitvoeren. Je hebt hiervoor een BSR-bevoegdheid nodig. Deze Basisscheidsrechter bevoegdheid behaal je door een korte online cursus en een praktijkoefening bij ons in het zwembad. Als je de bevoegdheid hebt behaald kun je gelijk laagdrempelig ervaren of je het misschien zo leuk vind dat je door wil groeien naar waterpoloscheidsrechter? Ben je waterpolospeler en 16 jaar of ouder? Dan melden we je sowieso verplicht aan voor de BSR-cursus. Ook ouders/verzorgers en andere enthousiaste geïnteresseerden kunnen de BSR-cursus volgen. Jullie zijn meer dan welkom om ons als vrijwilliger te helpen. Tegelijk steek je ook nog wat extra over de spelregels op.

  Wil je graag ook op een andere manier je vrijwillig inzetten voor De Vuursche? Kijk dan bij onze vacatures

 • De Vuursche heeft eigen clubkleding. De totale kledinglijn voor zwemmers en waterpoloërs bestaat uit een zwembroek, badpakken, boxer, jammer, T-shirts, short, hoody, sporttas, rugzak en een teamset waterpolocaps van het merk diapolo. Tegen een kleine meerprijs is het mogelijk om je eigen naam erop te laten drukken. Met je nieuwe Vuursche clubkleding maak je natuurlijk meteen indruk op de tegenstander als je er strak en herkenbaar gekleed uitziet.

  In samenwerking met AVD-sports kun je de Vuursche clubkleding, het hele jaar door, via de webshop van AVD-Sports zelf bestellen. Echter moet je dan wel verzendkosten betalen. Daarom zullen we tijdens het seizoen meerdere pas- en bestelavonden in de Trits houden. Dan kan je de bad- en clubkleding passen en direct de juiste maat bestellen. Alles wordt dan in één keer geleverd en dan kun je daarna jouw bestelling in het zwembad ophalen. Het bespaart dus verzendkosten. Kijk en bestel alle items bij clubkleding!

 • Eerstvolgende Vuursche wedstrijd

 • Volgende wedstrijd

  VS

  01 januari 1970 uur

  dag

  uur

  min

  sec