• [BAARN] Dames 1 van ZC De Vuursche verloor zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zwemvereniging Utrecht 5. Achteraf was het resultaat niet zo belangrijk want door verlies van concurrent De Ham handhaven de Baarnse waterpolosters zich toch in de tweede regioklasse.

  Zo kwam er alsnog een goed einde aan een moeizaam eerste seizoen van het jonge team op een hoger niveau, na het kampioenschap vorig jaar. De Baarnse waterpolosters begonnen nog wel veelbelovend maar gedurende het seizoen boekten zij steeds meer teleurstellende resultaten. Het langere verblijf in deze tweede klasse gaat wel plaatsvinden zonder de doordeweekse trainingen en aanmoedigingen en aanwijzingen tijdens de wedstrijden van trainer-coach Gert van den Broek. Hij kan die rol niet meer combineren met zijn drukke werkzaamheden. Utrecht 5 was al gedegradeerd, maar daar was weinig van te merken zaterdagavond in het zwembad van De Trits, beide ploegen startten fel aan de laatste wedstrijd van de competitie, die daarna steeds meer afzakte qua niveau.

  [EVENWICHTIG] De Vuursche scoorde de openingstreffer, en de vaak trefzekere Rosalie SΓΆder was de doelpuntenmaakster. De strijd bleef gelijk opgaan. Utrecht kwam langszij, waarna De Vuursche opnieuw de leiding pakte. Nu mikte Jasmijn van Dinther raak. Toen brak er een fase aan waarin de wedstrijd kantelde. Utrecht scoorde nog tweemaal in het eerste part. In de tweede periode bleef het spelbeeld evenwichtig. Toch konden de bezoekers iets verder uitlopen (2-4), De Vuursche wist niet te scoren.
  Dat lukte wel in de volgende periode, Marit Bakker schoot met scherp en bracht de hoop op een goed Baarns resultaat terug.
  Het zat er toch niet in. Daarbij wezen speelsters, coach en supporters niet alleen naar zichzelf maar ook naar de scheidsrechters, die volgens de thuisploeg een aantal discutabele beslissingen hadden genomen in het nadeel van De Vuursche.
  Utrecht vond nog een keer het net in het afsluitende vierde part en zette de eindstand van 3-5 op het scorebord. De Baarnse waterpolsters waren even in mineur door de nederlaag, daarna beseften ze dat ze zich hadden gehandhaafd.

  Hans Veltmeijer Baarnsche Courant 22-04-2024 | Foto: Caspar Huurdeman