• Reijer Paerel ontvangt KNZB vrijwilligersprijs!

  8 jun 2024
 • Vandaag werd Reijer Paerel in Papendal, tijdens de ledenvergadering van de nationale zwembond, verrast met de KNZB vrijwilligersprijs 2024!

  De KNZB vrijwilligersprijs gaat ieder jaar naar een vrijwilliger die een voorbeeld voor vele andere vrijwilligers is geweest. Uit handen van bondsvoorzitter Hyke Veldman nam Reijer de eervolle prijs in ontvangst. Namens de Vuursche waren Truus en Jos Veendrick aanwezig om Reijer namens de club persoonlijk te feliciteren.

  Voor de Vuursche is Reijer het voorbeeld van enthousiasme en doorpakken. Als voormalig trainer van Heren 1 en 2 , coach van Heren 1, coach van de waterpolojeugd en als waterpoloscheidsrechter kennen we Reijer als een bevlogen en gepassioneerd waterpolodier! Vandaag de dag zien we Reijer langs de badrand als enthousiaste coach van Heren 2 en ook altijd bereid om spontaan de scheidsrechterfluit op te pakken.

  Sinds jonge leeftijd is Reijer al actief voor de zwem- en de waterpolosport.
  Reijer (64) is op zijn 14de begonnen met wedstrijdzwemmen bij ZC Zeist. Vanuit het zwemmen is Reijer in contact gekomen met waterpolo. Op zijn 16de werd hij al waterpoloscheidsrechter. Hij heeft een aantal jaren bij ZC Zeist als coach van het wedstrijdwemmen en als coach van de Dames van Zeist gefungeerd. In de talrijke jaren is Reijer zeer actief als trainer/coach en andere functies bij diverse verenigingen geweest. Bij de Watervlo als trainer/coach Dames en lid van de waterpolocommissie. Bij De Vaart als Trainer/coach van de Heren en voorzitter van de vereniging. Bij VZC Veenendaal als trainer van de jeugd en heren 2. Bij Wilskracht/De Kwakel als trainer/coach bij de dames. Weer terug bij De Vaart. Bij De Vuursche als trainer/coach van Heren 1 en 2.

  Maar ook binnen de Kring Utrecht (regio) is Reijer actief geweest. Door Jan Vrakking werd hij gevraagd om de jeugdtrainingen bij de Kring te doen en werd hij trainer/coach van het Kringteam onder 14 en 16 jaar. Hij werd actief lid van de scheidsrechtercommissie en waterpolocommissie van de Kring Utrecht. Bij deze laatste werd hij bij zijn afscheid benoemd als Lid van Verdienste. Daarnaast was hij bij de Districts Waterpolocommissie, samen met Paul Stravers, de grote motivators van het Mini waterpolo en het jeugdwaterpoloplan. Mede dankzij hen werd het eerste Mini Waterpolotoernooi in het KNZB zwembad in Zeist georganiseerd, met 4 kleine veldjes en waarbij het fluiten vanuit het water is geïntroduceerd.

  Na 48 jaar heeft Reijer besloten om te stoppen met actief fluiten binnen de Regio Midwest. Vanzelfsprekend wil hij best eens invallen bij De Vuursche, als er helaas geen scheidsrechter aanwezig is en natuurlijk blijft hij enthousiast betrokken bij de club als coach van Heren 2.

  Reijer is een voorbeeld voor vele leden en ondanks zijn duidelijke mening, motiveert hij vele jeugdige en oudere leden om als vrijwilliger actief te worden.

  Zwemclub De Vuursche is trots dat we Reijer in ons midden hebben en hij heeft deze eervolle KNZB Vrijwilligersprijs dan ook meer dan verdient! Gefeliciteerd Reijer!!!

  Geschreven door Jeroen Hof