• Van 7 t/m 11 juni 2023 vond in Amarena te Amersfoort de Open Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan plaats.
  Een van onze zwemsters, Dannique Koolen, had zich gekwalificeerd. Je moet namelijk limieten halen, een bepaalde tijd, om hieraan mee te kunnen doen. Dit kan soms gaan om een enkele 100ste van een seconde.
  Dannique kwam uit op 50m vrije slag, 50m vlinderslag en 50m rugslag. ’s Morgens zwem je de serie en als je dan bij de beste 8 bent geΓ«indigd, dus hard genoeg hebt gezwommen, sta je ’s middags in de finale voor de medailles.
  Op 50m vlinderslag greep zij net naast de medailles met een minimaal verschil van 0,8 seconde. Wel heeft ze in de finale haar tijd uit de serie verbeterd. Helaas was dat net niet genoeg.

  Op de 50m rugslag heeft ze het nog wel tot de finale geschopt (hard gezwommen) en zelfs haar tijd verbeterd ten opzichte van de serie, maar er zat niet meer in dan een 6e plek.

  Op de laatste dag kwam ze uit op 50m vrije slag, een van haar beste slagen en met haar waren er vele anderen die deze slag ook graag zwemmen. Hier was het niet gelukt om een finaleplaats te bemachtigen.

  Al met al was het een heel geslaagd toernooi met als klap op de vuurpijl een ontmoeting met Ranomi Kromowidjojo die haar succes wenste in de finale van de 50m vlinderslag en daar ook nog naar heeft gekeken. Tevens een onderonsje met Mark Faber, de bondscoach, die haar ook nog wat feedback heeft gegeven. Kortom weer een superleuke ervaring rijker!!!