• [BAARN] De dames 1 van De Vuursche is begonnen met een 6-1 nederlaag tegen Aquarijn Da2. De tweedeklasser moet zo nog even inkomen op het hogere niveau.
    Ten opzichte van vorig seizoen is de ploeg van Gert van den Broek op een aantal plaatsen gewijzigd. Sanne Honing is nieuw bij de club en stapte over van IJsselmeer. Vanuit de jeugd stroomden Yara Kuyt, Yasmijn van Dinther en Marlous Kersten door tot het eerste elftal.
    In het eerste partje moest De Vuursche wennen aan de speelstijl van Aquarijn, die volle bak vooruit drukten. Op die manier incasseerden de Baarnse waterpolosters al snel twee tegendoelpunten. ,,Daarna ging het meer gelijk op, maar scoorde Aquarijn toch de 3-0’’, zag Van den Broek. ,,In het derde partje waren we nog meer in evenwicht en konden we allebei niet scoren.’’ De thuisploeg verdubbelde hun productie in de laatste periode. Rosalie SΓΆder maakte de eretreffer voor De Vuursche.
    Van den Broek was ondanks de nederlaag te spreken over zijn ploeg. ,,De dames hebben als team gespeeld en gingen fel de strijd aan.’’

    Baarnsche Courant 18-09-2023