• Leuk dat je lid wilt worden van Zwemclub De Vuursche. Om lid te kunnen zijn moet je in bezit zijn van minimaal het A en B-zwemdiploma. Om je aan te melden als lid, vul je het online inschrijfformulier in. Via dit formulier ga je vervolgens akkoord met onze gedragscode, algemeen regelement en privacyverklaring. Meer informatie hierover kan je vinden op de pagina Samen Veilig Sporten. Wil je meer weten over het lidmaatschap lees dan hieronder rustig verder.

 • Kom live kennismaken met De Vuursche

  Nog niet LIVE kennis gemaakt? kom dan gelijk 2 traingen gratis meedoen, want dat is de allerleukste kennismaking! Heb je net je A- en B zwemdiploma gehaald, dan nodigen we je graag eerst uit om kennis te maken met onze Donderkoppies. Na het kennis maken kies je pas om lid te worden. Kijk op ons trainingsrooster wanneer je naar het zwembad kan komen. Wil je eerst meer informatie? Lees dan meer over zwemmen of waterpolo bij De Vuursche. We vinden het fijn om vooraf te weten dat we je in het zwembad welkom kunnen heten. Vul daarom eerst, helemaal onderaan deze pagina, het blauwe formulier in en kom naar de Trits.

 • Contributie

  In het contributie-overzicht vind je de contributie voor zwemmen en/of waterpolo. De contributie is bepaald op basis van afdeling, leeftijd, het team/groep en/of het aantal trainingsuren. Het contributiejaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Je lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd tot opzegging. De contributie, zoals vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 april 2023, zal in 4 kwartalen per automatische incasso worden voldaan. Bij de eerste automatische incasso zal tevens eenmalig het bedrag van € 12,- als inschrijfgeld worden afgeschreven.

  Wanneer je lid wordt van de Donderkoppies dan loopt je lidmaatschap per kwartaal en wordt deze automatisch verlengd tot opzegging.

 • Samen veilig sporten

  Zwemclub De Vuursche moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar jong en oud gezamenlijk met plezier, veilig en met voldoening kunnen sporten. Normen en waarden bij de beoefening van de zwemsport vinden we belangrijk. Zwemclub De Vuursche wil actief blijven werken aan de bewustwording bij sporters, begeleiders, trainers/coaches en ouders/verzorgers op dit vlak. Zij hebben ieder een belangrijke verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie voor wat betreft het uitdragen en bewaken van gedrag. Meer informatie hierover kun je vinden op de pagina Samen Veilig Sporten.

 • Contact houden

  Natuurlijk spreek je jouw clubgenoten, trainers en coaches wekelijks in levende lijve in en om het zwembad. Dit is ook het allerleukste om contact met elkaar te hebben. Maar belangrijke club-informatie, nieuws en mededelingen worden via deze website, per email en/of op het infobord in de hal van de Trits gedeeld. Daarnaast is het leuk en handig om de Vuursche te volgen via onze socials: FacebookInstagram en/of X (vh.Twitter). Dan blijf je volop op de hoogte! Voor waterpololeden is er ook de KNZB waterpolo-app, hiermee heb je alle actuele wedstrijdinformatie direct op je mobiel. Tenslotte zijn er ook diverse praktische Whatsapp groepen. Let op! Deze groepen zijn geen officiële kanalen namens de vereniging. Je kunt je hier zelf vrijblijvend voor aan- en afmelden. Voor aanmelding kun je bij de trainers, coaches of jouw aanvoerder terecht. Heb je een vraag? Stel deze aan je trainers/coaches of stuur een e-mail! Kortom we blijven volop met jou in contact.

  Mail bestuur | Mail waterpolocommissieMail zwemcommissie

 • Wijzigen van jouw gegevens

  Voor ons is het belangrijk dat we met de juiste gegevens in contact met jou blijven. Wijzigt jouw (e-mail) adres, je bankrekening-, telefoonnummer of iets anders? Stuur een e-mail naar de secretaris. Geef duidelijk aan voor wie je wat gewijzigd wilt hebben. Dan kunnen we het snel en simpel in orde maken. Wanneer je gebruik maakt van de KNZB waterpolo-app dan kun je in “mijn persoonsgegevens” onder de kop instellingen jouw (woon)adresgegevens zelf wijzigen. Deze worden dan automatisch in onze ledenadministratie aangepast. Dus vergeet bij wijzigingen jouw zwemclub niet!

 • Opzeggen

  Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Dit is afwijkend t.o.v. de waterpolo- en zwemcompetitie. Opzeggen dient schriftelijk (per e-mail) te gebeuren vóór 1 december bij de secretaris.

  Donderkoppies kunnen per kwartaal opzeggen. Dit dient schriftelijk (per e-mail) te gebeuren vóór de eerste dag van het volgende kwartaal bij de secretaris.

 • Wordt Vuursche Vrijwilliger!

  Ook De Vuursche kan niet zonder vrijwilligers. Naast het sporten zien we heel graag dat leden, ouders/verzorgers ook vrijwilliger worden bij onze verenging. Dit kan ook zonder zelf actief mee te sporten? Help de zwemclub en meld je aan als lid via het online inschrijfformulier. Daarbij kan je aangeven of je vrijwilliger wilt zijn bij het zwemmen of waterpolo en welke vrijwilligersfunctie je zou willen doen. Doe je vrijwilligerswerk zonder te sporten dan betaal je uiteraard geen contributie. Kijk vooral ook op onze pagina Vacatures en lees voor welke functie’s en taken we nieuwe vrijwilligers hard nodig hebben.

  Het is voor De Vuursche uitermate belangrijk dat onze leden, jeugdleden en overige betrokkenen, onbezorgd, positief en veilig kunnen sporten en bij de trainers, begeleiders en overige vrijwilligers in veilige handen zijn. Wij vragen voor iedere vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan en de vrijwilliger dient de gedragsregels tot zich te nemen. Meer hierover kan je lezen op de pagina Samen Veilig Sporten.