• Afgelopen dinsdag kwam oud-international en oud-Vuurschelid Nomi Stomphorst naar Baarn voor een waterpoloclinic. Speciaal voor de leden van haar oude club, waar Nomi als jong meisje met waterpolo in aanraking kwam. Nomi speelde bij de Vuursche pupillen en aspiranten. Haar talent was toen al snel zichtbaar en dat talent reikte voor haar snel naar een hoger niveau waterpolo en dat resulteerde uiteindelijk o.a. vele jaren in een belangrijke vaste waarde voor het Nederlands Dames Waterpolo Team.

    Als clubspeelster speelde ze lang bij GZC Donk en met deze club werd ze tweemaal nationaal kampioen en 1x winnaar van de KNZB-beker. Na de Olympische Spelen van Peking van 2008 wist Nomi zich in het Nederlands team te spelen. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Barcelona werd het team Europees kampioen. In 2021 maakte Nomi deel uit van het Nederlands team op de Olympische Spelen in Tokyo en behaalde ze een zesde plaats. In augustus 2021 beëindigde Nomi haar interlandloopbaan.

    De waterpoloërs van De Vuursche waren dan ook zeer vereerd dat zij dinsdag Nomi mochten ontmoeten in de Trits. Vanzelfsprekend dook iedereen het water in en luisterde vol bewondering naar de aanwijzingen van Nomi. Haar ervaring in het internationale waterpolo leverde voor veel leden nieuwe inzichten op. De rode draad was toch wel het juiste gebruik van de benen. Door die juist goed te gebruiken maakt het springen naar de bal, het blokkeren van de bal of vooral ook het plaatsen en schieten met de juiste positie het waterpolo veel gemakkelijker en efficiënter. Wat door diverse aanwezige Vuursche trainers werd beaamd.

    De twee tijdsblokken vlogen voorbij. Met plezier deed iedereen zijn best om de aanwijzingen direct goed in de praktijk te brengen. Maar het bleek vaak toch lastiger te zijn dan gedacht. Dus vooral bij de volgende trainingen blijven proberen!

    Na afloop werden er nog handtekeningen van Nomi gevraagd en voorzitter Marcel Verwoerd bedankte Nomi voor haar bezoek en enthousiaste clinic bij de club waar ze begon! Ze ontving een attentie namens De Vuursche als dank voor haar komst. Na de groepsfoto's met Nomi keek iedereen tevreden terug. Zwemclub De Vuursche bedankt ook hier nogmaals Nomi voor haar inspirerende tips&tricks tijdens haar waterpoloclinic. Maar ook dank aan de Vuursche vrijwilligers die deze clinic mogelijk hebben gemaakt en hebben geassisteerd tijdens de clinic.

  • Uit het archief van Clubblad de Plons (juni 2003)