• Informatie

 • Welkom bij Zwemclub De Vuursche uit Baarn!
 • Op 22 juni 1959 stelde onze oprichters zich ten doel: "de beoefening van het zwemmen, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken". Wat formeel, maar het komt er feitelijk op neer dat we sindsdien, in en buiten Baarn, nog steeds op een veilige, sportieve en gezellige wijze wedstrijd- en trimzwemmen, waterpolo spelen en er met elkaar het beste uithalen.

  Op deze pagina kom je meer te weten over onze vereniging en haar activiteiten. Voor specifieke of soms meer gedetailleerde informatie verwijzen we je graag naar de onderwerpen in het menu hierboven of maak gebruik van de diverse hyperlinks in de artikelen hieronder en verder op onze website. Heb je vragen? Neem vooral contact met ons op. Tot ziens in het zwembad!

 • Maak live kennis met de Vuursche

  Vind je zwemmen leuk? kom dan LIVE kennismaken bij De Vuursche. Doe gelijk 2 traingen gratis mee want dat is de allerleukste kennismaking! Heb je net je A- en B zwemdiploma gehaald, dan nodigen we je graag eerst uit om kennis te maken met onze Donderkoppies. Na het kennis maken kies je pas om lid te worden. Kijk op ons trainingsrooster wanneer je naar het zwembad kan komen. Wil je eerst meer informatie? Lees dan meer over zwemmen of waterpolo bij De Vuursche. We vinden het fijn om vooraf te weten dat we je in het zwembad welkom kunnen heten. Vul daarom eerst, helemaal onderaan deze pagina, het blauwe formulier in en kom naar de Trits.

 • GEFELICITEERD! Met het behalen van je B- of C-zwemdiploma!! Het is je gelukt! Nu mag je helemaal zelfstandig zwemmen! Vind je zwemmen leuk? Leg dan niet je zwemspullen in de kast, maar neem ze weer mee naar het zwembad en kom kennismaken met het zwemmen bij Zwemclub De Vuursche. Sneller en beter zwemmen en/of samen met meer kinderen een bal overgooien en doelpunten maken, het kan allemaal bij De Vuursche. Kom op vrijdag van 17:30u tot 18:30uur naar onze Donderkoppies en beleef het leukste uurtje van de week! We vinden het fijn om vooraf te weten dat we je in het zwembad welkom kunnen heten. Vul daarom eerst, helemaal onderaan deze pagina, het blauwe formulier in en kom naar de Trits. We hopen je snel te zien!
 • Wedstrijdzwemmen is een leuke en gezonde sport. Techniek, conditie en concentratie zijn de kernwoorden van wedstrijdwemmen met het doel zo snel mogelijk te worden. Wanneer je met zwemles minimaal je A- en B zwemdiploma hebt behaald kun je bij De Vuursche al beginnen met wedstrijdzwemmen. Maar voordat je de snelste bent is trainen heel belangrijk. Bij De Vuursche trainen de โ€œBeginners tot 12 jaarโ€ en โ€œGevorderdenโ€ twee keer per week. Tijdens de trainingen werk je aan je techniek, concentratie en conditie. Je leert de verschillende slagen goed beheersen. Ook wordt er veel getraind op een goede start en de keerpunten. Zodra je enige basis hebt gelegd voor de diverse zwemslagen, ben je misschien klaar voor een echte zwemwedstrijd? Meer weten? Ga naar de pagina wedstrijdzwemmen bij de Vuursche voor meer informatie.

 • Waterpolo is een soort handbal met twee teams in het water. Dat doe je door met je team zoveel mogelijk doelpunten te maken. Door zwemmend en overgooiend de bal het meest in het doel van de tegenstander te gooien. Dit seizoen hebben we drie jeugd teams en vier senioren teams die competitie spelen. Je speelt en traint op je eigen niveau en in een team dat bij jouw leeftijd past. De meeste teams trainen twee keer in de week in zwembad De Trits. Tijdens de trainingen wordt er aan je conditie gewerkt, maar ook aan je techniek, spelinzicht en samenwerking-skills. De teams staan onder leiding van enthousiaste waterpolotrainers. Zij worden bijgestaan door leden die op hun niveau actief zijn en graag hun kennis en ervaring met andere leden willen delen. Wedstrijden spelen we in het weekend. Thuis altijd op zaterdag(middag/avond) en uitwedstrijden op zaterdag en heel soms op zondag. We spelen tegen andere verenigingen die ook bij de KNZB zijn aangesloten. Meer weten? Ga naar de pagina waterpolo bij de Vuursche voor meer informatie.

 • Bij de Vuursche hebben we ook het trimzwemmen, een gezonde en gezellige manier van zwemmen. Tijdens het trimzwemmen wordt pittig gezwommen maar wel door iedereen op zijn of haar eigen niveau. Het is geen wedstrijd! Daarom kunnen alle jonge tot oudere volwassenen meezwemmen. Dit alles gebeurt samen met het vaste inzwem-programma van Heren 3. ร‰รฉn keer per week sportief en gezond bezig zijn? Dan is het trimzwemmen de oplossing! Het trimzwemmen duurt een half uur, elke donderdagavond van 21:00u. tot 21:30u. in zwembad de Trits.

 • Om te kunnen sporten bij De Vuursche wordt je, na je live kennismaking, lid van onze vereniging. Je moet hiervoor minimaal in bezit zijn van het A en B-zwemdiploma. Om je aan te melden als lid, vul je het online inschrijfformulier in. Via dit formulier ga je vervolgens akkoord met onze gedragscode, algemeen regelement en privacyverklaring. Bij het lidmaatschap hoort ook  het betalen van contributie. Het contributiejaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Wanneer je lid wordt van de Donderkoppies dan loopt je lidmaatschap per kwartaal. Meer weten? Ga naar de pagina lidmaatschap voor meer informatie.

 • Historie

 • Z.C. De Vuursche heeft in haar historie diverse successen met het waterpolo behaald, waarbij het Nederlands kampioenschap voor de dames en meisjes aspiranten het hoogtepunt was. Daardoor neemt het waterpolo nog steeds een belangrijke plaats in binnen de vereniging.

  Rond ons vijftig-jarig jubileum in 2009, is mevrouw Joke Hof enthousiast begonnen met het centraal archiveren van vele foto's, documenten en krantenknipels uit de inmiddels rijke historie van Zwemclub De Vuursche. Al diverse (oud) leden hebben haar de afgelopen jaren inzage gegeven in hun eigen persoonlijke zwem-archief en diverse daarvan zijn zelfs aan de vereniging ter beschikking gesteld. Inmiddels zijn er al meer dan 25 archiefboeken te bekijken. Vanaf de oprichting tot vandaag. Nieuwsgierig naar de bijzondere archiefboeken? Deze zijn tijdens diverse evenementen van de Vuursche te bekijken. Houd de evenementen in de gaten via de clubagenda! Wanneer je interesse hebt om de boeken persoonlijk te bekijken of dat je graag eigen archiefmateriaal wil doneren aan de Vuursche, stuur dan een e-mail aan de secretaris. Dan nemen we contact met je op.