• [BAARN] Na een seizoen zonder winstpartij boekte heren 1 van ZC De Vuursche zaterdag alweer de derde zege van het seizoen. Een overtuigende 6-12 werd het.

    Het enthousiasme is terug bij het waterpoloteam, concludeert ook coach Gert Lever. Zijn ploeg doet nu goed mee in de derde regioklasse en krijgt zeker niet wekelijks meer een pak slaag.
    Zaterdag in Amersfoort tegen ZPC 9 was het alleen in de beginfase een echte wedstrijd. Rick Meulenbeld (strafworp) en Joost Pluimers, na onzelfzuchtige voorbereiding van Sebastiaan Span, brachten de Baarnaars op koers, maar ZPC wist aan het begin van de tweede periode de aansluitingstreffer te maken. Daarna liep De Vuursche weg. Tweemaal Pluimers, Ricardo van Boeijen en Sebastiaan Span tilden de stand naar 1-6.
    In de derde en vierde periode scoorde ZPC wanneer de Baarnaars wat verslapten. Maar kans op een resultaat was er nimmer voor de thuisploeg. Pluimers, Meulenbeld en tweemaal Logan Bouwmeester gooiden raak in het derde kwart. De wedstrijd was met 3-10 definitief gespeeld en leidde tot gemakzucht bij De Vuursche. Drie tegendoelpunten achter elkaar werden geΓ―ncasseerd voordat Van Boeijen en Pluimers de eindstand bepaalden die recht deed aan het wedstrijdbeeld: 6-12.
    Zo behaalde De Vuursche twee overwinningen op rij en laat ZPC 9 achter zich op de ranglijst.

    Baarnsche Courant 20-11-2023